CV- Installatie en onderhoud

imgVan een CV ketel wordt nogal wat verwacht, hij moet het huis lekker warm houden, energie zuinig zijn, een lekkere warme douche geven, veilig zijn voor uw gezondheid en het liefste het altijd doen. Om aan al deze eisen te voldoen, moet je natuurlijk beginnen met een ketel van een goed merk wat staat voor kwaliteit en degelijkheid, maar minstens net zo belangrijk is het jaarlijkse onderhoud.

Niets is namelijk erger dan een koud huis een koude douche of onnodig hoge stookkosten. Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel kan de kans op storingen (en daarmee hoge kosten) aanzienlijk verkleinen en verlengt de levensduur. Bovendien werkt uw ketel er zuiniger door en dat is goed voor uw portemonnee en het milieu. Eventuele gebreken die een gevaar voor de gezondheid kunnen vormen (zoals rookgas lekkage/ koolmonoxide), kunnen tijdens een jaarlijkse onderhoudsbeurt tijdig aan het licht komen.


Goed en vakkundig onderhoud aan de CV ketel is veel meer dan even de stofzuiger erdoorheen halen. Wat wordt er tijdens zo’n onderhoudsbeurt nu allemaal gedaan en gecontroleerd?

 


Bij het jaarlijkse onderhoud van de CV besteden wij o.a. aandacht aan de volgende punten:

? Schoon/ stofvrij maken van de binnenzijde ketel.
? Controle van de brander.
? Controle op gasdichtheid.
? Controle rookgasafvoer (dichtheid).
? Reinigen van de condenswater afvoer
? Controle op de werking van de verschillende verwarmingsinstallatie onderdelen.
? Meten van warm water (aantal meters/per minuut).
? Meten van de warmwater temperatuur.
? Controle op de druk van de CV ketel

Zo bent u er zeker van dat de ketel veilig, op de juiste manier en energiezuinig is afgesteld.