(Vloer) Verwarming

img

Wie voor vloerverwarming kiest haalt een uiterst comfortabel, energie zuinig en onzichtbaar systeem in huis. Vloerverwarming geeft een gelijkmatige verticale warmteverdeling over het gehele vertrek. Toch zijn er nogal wat misverstanden over vloerverwarming. Zo zou het alleen geschikt zijn als bijverwarming, alleen toegepast kunnen worden in goed geisoleerde woningen, niet geschikt zijn voor houten vloeren, krijg je dikke voeten door een warme vloer, maar niets is minder waar.

 

Voordelen van vloerverwarming zijn o.a:

 Bij stenen vloeren geen optrekkende kou,  maar een
 behaaglijke vloertemperatuur.

 Energiebesparend (bij hoofdverwarming tot wel 20%). Dit  komt door de zeer geringe luchtcirculatie en door de 2 a 3°C lagere ruimte temperatuur, met hetzelfde behaaglijk gevoel.

 De relatieve vochtigheidsgraad is circa 15% gunstiger dan bij verwarming met radiatoren.

 Gelijkmatige temperatuur; daardoor geen  koude trek langs vloer en wanden. Samenhang daarmee is dat er geen stof op dwarrelt als gevolg van luchtcirculatie.

 Geen radiatoren, pijpleidingen, rooster e.d. vloerverwarming is onzichtbaar.

 Geruisloos functionerend.

 

Vloerverwarming wordt altijd gelegd volgens een bepaald patroon van tekening. In dit patroon is rekening gehouden met de indeling van het huis (zoals oppervlakte, raampartijen, koudezone’s). Om optimaal gebruik te kunnen maken van vloerverwarming is het wel heel belangrijk om vooraf een goede berekening te laten maken, als het immers onder de vloer ligt is er niets meer aan te veranderen.

Wij hebben de benodigde kennis en vakbekwaamheid in huis om voor uw situatie de juiste vloerverwarming te berekenen en te plaatsen.

.